Subota, 20 srpnja, 2024

Ni policajce nije poštedio: Bosanac napao više osoba flašom u Austriji

Preporučeno

Državljanin Bosne i Hercegovine (30) uhapšen je nakon što je najmanje tri osobe napao razbijenom staklenom flašom.

Kako prenose austrijski mediji, incident se dogodio jučer u mjestu Halajn, u okolini Salzburga kada je bh.državljanin napao tri radnika privatnog doma za njegu lica. Napad je bio iznenadan i potpuno neočekivan, a niko od napadnutih ne zna razlog napada niti ga je bilo ko isprovocirao.

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

On je sasvim iznenada prišao radnicima doma koji su uređivali vrt. Prvo je napao 30-godišnjaka, a zatim i njegove starije kolege. Trećeg radnika je udarao i rukama, jer su mu, u međuvremenu, izbili flašu iz ruku.

Tek nakon što su njih trojica uspjeli da ga savladaju, pozvali su policiju, ali i po dolasku policije on je i dalje bio agresivan pa je tako jednog policajca udario, a drugog lakše povrijedio.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena

On je odmah po nalogu javnog tužilaštva Salcburga prebačen u zatvor. Povrijeđeni radnici su primljeni u bolnicu u Salzburgu, gdje su im sanirane rane, prenose Nezavisne novine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas