Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Nije oblačno, stigla nam je prašina iz Sahare: Poznato kakvo će vrijeme biti naredne sedmice

Preporučeno

U našoj zemlji će danas preovladavati mala do umjerena naoblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce

Jutros iznad Bosne i Hercegovine većinom nema oblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare. Oblačno je jedino na krajnjem sjeverozapadu Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 16; Bugojno, Livno i Široki Brijeg 18; Sarajevo 19; Sanski Most i Zenica 20; Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zvornik 21; Banja Luka i Mostar 22; Neum 23; Bihać i Bijeljina 24; Gradačac 25°C.

U našoj zemlji će danas preovladavati mala do umjerena naoblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce. U drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, mogući su u centralnim, istočnim i sjevernim područjima, a u noći na ponedjeljak slabijih padavina može biti i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Upravo se čita:  Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: "Šteta je ogromna"

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

Kada je riječ o narednim danima, u ponedjeljak će u BiH biti promjenjivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

Upravo se čita:  Detalji drame na Grbavici: Stanari postavili deke zbog djeteta (2) koje je bilo na prozoru stana na 6. spratu, nikome nije jasno gdje je otišla majka

U utorak se očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U srijedu će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

Upravo se čita:  Poznato kada će se klanjati dženaza tragično preminulom Adnanu

U četvrtak će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas