Srijeda, 24 travnja, 2024

Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Preporučeno

U ličnoj torbici i džepovima trenerke i jakne koju je vozač nosio na sebi, pronađeno je 28.420 eura i 9.800 dolara više od sume koju su putnici prijavili.

Carinski službenici su 28. februara 2024. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u suradnji sa policijom, otkrili slučaj u kojima su zbog neprijave zadržane devize ukupne vrijednosti od preko 37.000 eura!

Mada je vozač rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljenih 10.000 eura, prilikom detaljnog pregleda koji je uslijedio, utvrđeno je da to nije istina.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Naime, u ličnoj torbici i džepovima trenerke i jakne koju je vozač nosio na sebi, pronađeno je 28.420 eura i 9.800 dolara više od sume koju su putnici prijavili.

Vozaču je vraćeno 10.000 eura koliko je dozvoljeno imati bez prijave a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas