Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Nije uplatio novčanu kaznu ni nakon opomene: Sud Fikretu plijeni 200.000 maraka!

Preporučeno

Hodžić to nije uradio ni nakon opomene Suda BiH, što je zvanično potvrđeno iz ove pravosudne institucije.

Fikret Hodžić, koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na pet godina zatvora i koji se nalazi na izdržavanju kazne u Vojkovićima, prema presudi Suda BiH, bio je dužan platiti i 200.000 KM novčane kazne.

Prema presudi, pravno lice “Srebrena malina” proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom te mu je izrečena novčana kazna od 200.000 KM. Novčana kazna, kako je navedeno tada, morala se platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude.

Upravo se čita:  Detalji drame na Grbavici: Stanari postavili deke zbog djeteta (2) koje je bilo na prozoru stana na 6. spratu, nikome nije jasno gdje je otišla majka

Međutim, Hodžić to nije uradio ni nakon opomene Suda BiH, što nam je zvanično potvrđeno iz ove pravosudne institucije, piše Avaz.ba.

Pravno lice „F.H. Srebrena malina“ d.o.o. Sućeska Srebrenica (zastupano po osuđenom Fikretu Hodžiću kao odgovornom licu), kojem je pravosnažnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 200.000 KM, ovu kaznu nije uplatilo ni u naknadno ostavljenom roku po upućenoj opomeni za plaćanje, te je u toku pokretanje postupka prinudne naplate naznačenog iznosa.

Upravo se čita:  Sarajlije spas od visokih temperatura pronašle na gradskom bazenu Dobrinja: Ovo su cijene svih karata

Podsjećamo, svi računi „Srebrene maline” u nekoliko banaka su blokirani.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas