Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nikšić: Obračun s korupcijom vodi do sanjane uređene države

Preporučeno

Nadam se da je zaista došao momenat da se obračunamo sa korupcijom, izjavio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

niksicGostujući u dnevniku TV1, premijer Nikšić je kazao kako sanja dan “kada ćemo doživjeti da živimo u uređenoj državi u kojoj će institucije moći da rade svoj posao i u kojoj će svako odgovarati za svoje postupke”.

Upravo se čita:  General Wesley Clark za CNN o planu Aleksandra Vučića: Želi razbiti BiH i stvoriti “veliku Srbiju”

Komentirajući hapšenje predsjednika FBiH Živka Budimira, Nikšić je čestitao državnom tužilaštvu što je “pokazalo odlučnost da se uhvati u koštac s raščišćavanjem koruptivnih djela”, dodajući da se pri tome i oni moraju kretati u okviru ustava i zakona.

– Ja zaista mislim da je ovo početak obračuna države s organizirnim kriminalom i da u toj utakmici ni prema kome ne treba imati pardona. Ako treba bilo kakva politička podrška, što se mene tiče imat će je. Ja mogu da je osiguram kroz institucije sistema, kroz Vladu Federacije. Svjestan sam da je došao trenutak da krenemo s ovim, istakao je Nikšić.

Upravo se čita:  Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas