Petak, 12 travnja, 2024

Njemački kancelar pozivao na prekid vatre u Ukrajini, a ruski predsjednik u detalje opisivao logiku “specijalne vojne operacije”

Autor:Agencije

Preporučeno

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Održan je sastanak između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza koji su razgovarali o ratu u Ukrajini, odnosno kako Kremlj prenosi, Putin je “detaljno objasnio logiku i glavne ciljeve specijalne vojne operacije”.

Upravo se čita:  Uveo avans od 10.000 KM: Državljanin BiH ugovorio posao, pa nestao

Putin je govorio i o mjerama koje se poduzimaju kako bi se osigurala sigurnost civila tijekom specijalne vojne operacije.

Putin je Scholza upozorio na “teška kršenja ljudskih prava u režiji ukrajinskih militanata s nacističkom ideologijom” pa dodao da je Kijev “praktički blokirao” pregovore s Rusijom, navodi Kremlj.

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Upravo se čita:  Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je sporo prelazio cestu: Evo kako je pokušao opravdati incident

Primirje je potrebno kako bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u nalaženju diplomatskog rješenja sukoba, naglasio je.

Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove cijene goriva zatražilo 200 pumpi u BiH

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, rast cijena nafte na svjetskom tržištu pokrenuo je val poskupljenja goriva...

Još vijesti za vas