Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Nova bespovratna sredstva iz EU za 2.600 domaćinstava u FBiH, evo kako se prijaviti

Preporučeno

Rok za prijavu na javne pozive koje je raspisao Fond je 31. decembar ili do utroška sredstava.

Fond za zaštitu okoliša FBiH objavio je javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije građanima – vlasnicima stambenih objekata, te mikro, malim i srednjim preduzećima za projekte energijske efikasnosti, a za poticanje energetske tranzicije i ublažavanje negativnih posljedica izazvanih energetskim krizama i poskupljenjima.

Predviđeni način dodjele sredstava je putem javnog poziva za čiju je provedbu u Federaciji BiH nadležan Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a pravo ostvaruje 2.600 domaćinstava i 264 mikro, mala i srednja preduzeća.

Upravo se čita:  Na naplatu stižu 23 miliona maraka: BH Gas i Energoinvest izgubili spor s Mađarima

Rok za prijavu na javne pozive koje je raspisao Fond je 31. decembar ili do utroška sredstava.

U saopćenju Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH navodi se da je pružanje ovog vida podrške najjasniji signal Evropske unije prema zemljama kandidatima za članstvo da napredak na putu ka Evropskoj uniji ima značajne socioekonomske benefite kako za stanovništvo i privredu tako i za državu u cjelini.

Upravo se čita:  Christian Schmidt podnio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Ako se radnje iz RS nastave, moglo bi doći do raspuštanja države

Prijava na Javni poziv u Federaciji BiH (www.fzofbih.org.ba) i dostavljanje obavezne dokumentacije vrši se isključivo elektronskim putem, odnosno putem E-prijave, dostupne na: https://e-prijava.fzofbih.org.ba/

Inače, cjelokupan finansijski paket podrške Evropske unije građanima i privredi Bosne i Hercegovine ukupno vrijedi 70 miliona eura.

Od ukupnog iznosa, dvije trećine sredstava namijenjeno je domaćinstvima, a ostatak mikro, malim i srednjim preduzećima, saopćeno je.

Upravo se čita:  Avion Antonov od danas nadlijeće Bosnu i Hercegovinu: 'Snimat će teritoriju sa ciljem dobijanje podataka o vojnim snagama'

U prilogu je video s pojašnjenjem kako se prijaviti na javni poziv:

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas