Srijeda, 24 travnja, 2024

Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?

Autor:N1

Preporučeno

„Naš zakon je veoma moderan i mi smo to dokazali smanjenjem nezgoda sa preko 1000 poginulih godišnje na ispod 500 godišnje“, rekao je Vujanić

Izmjenom Zakona o bezbjednosti saobraćaja u Srbiji, koji je stupio na snagu, već je oduzeto prvo vozilo u Leskovcu zbog odbijanja vozača da uradi alko test. Prema ovom zakonu moguće je da vozilo bude oduzeto i vozačima iz BiH kao i vozačima iz drugih zemalja.

Milan Vujanić iz Komiteta bezbjednosti saobraćaja ukazuje koje su to situacije u kojima se privremeno oduzima vozilo.

Upravo se čita:  Poznata srbijanska voditeljica pronađena mrtva

„Ima 18 situacija u kojima vozilo može biti oduzeto i to je privremeno oduzimanje vozila dok traje postupak. To su oni prekršaji za koje nije predviđeno da se naplati mandatna kazna, odnosno oni koji zahtJevaju postupak pred prekšajnim ili krivičnim sudom. U tom slučaju je predviđeno da se vozilo kao dokaz oduzima privremeno dok traje postupak. Moram da kažem da prekršajni i krivični postupci mogu da traju i nekoliko godina“, objasnio je Vujanić u emisiji „Novi dan“ na N1.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

Precizirao je da to može biti veliko prekoračenje brzine, upotreba alkohola u većim procentima i svi prekšaji koji izazivaju takvu mjeru da moraju biti vođeni prekršajni ili krivični postupak.

„Naš zakon je veoma moderan i mi smo to dokazali smanjenjem nezgoda sa preko 1000 poginulih godišnje na ispod 500 godišnje“, rekao je Vujanić u nadi da će takva praksa i izmjenom zakona da se nastavi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas