Subota, 2 ožujka, 2024

Nova prognoza Nedima Sladića: Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu

Preporučeno

Meteorolog Sladić je također istakao da je dobra stvar što prognoza ide u prilog ne odviše zagađenom zraku u prvom planu.

Ostalo je još samo nekoliko dana do Nove, 2024. godine, a mnogi se, s obzirom na promjenljivost vremena u decembru, pitaju kakvo nas vrijeme očekuje za novogdišnju noć.

Odgovor na ovo pitanje dao je ugledni bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić. Kako je napisao, u novogodišnjoj noći nas očekuje kiša.

– Noć s 2023. na 2024. godinu bez bitnije hladnoće na području jugoistočne Europe, a po svim prilikama neće biti niti potpuno suha usljed pružanja osi doline ciklone u Đenovskom zaljevu (L), s kojom pristiže vlažan zrak, napisao je u svojoj objavi Nedim Sladić.

Upravo se čita:  KCUS zapošljava veliki broj radnika na neodređeno vrijeme: Saznajte ko ima prednost

Sladić je također istakao da je dobra stvar što prognoza ide u prilog ne odviše zagađenom zraku u prvom planu.

– Oprostite, ljudi, ali doček Nove godine ne izgleda suho u ovoj fazi za sjeverni Balkan. Vrlo hladni izgledi za Dansku i Švedsku s uglavnom suhim uslovima, dok se hladniji uslovi također očekuju u manjoj mjeri u Ujedinjenom Kraljevstvu, s grebenom koji se proteže s juga – što je oštar kontrast iznimno blagoj temperaturi na kraju 2022, objavio je Sladić.

Upravo se čita:  Emotivno obraćanje: Na Dan nezavisnosti mladić objavio zašto napušta BiH

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas