Petak, 9 lipnja, 2023

Nova pucnjava u Americi: Najmanje dvije osobe ubije (Video)

Nemojte propustiti

U jednoj poslovnoj zgradi u Phoenixu u američkoj saveznoj državi Arizoni dvije osobe su ubijene, a nekoliko ranjeno u pucnjavi, javila je televizija CNN.

pucnjavasadphoenix_f

Na lice mjesta su stigle mnogobrojne policijske ekipe i kola Hitne pomoći, a strahuje se da ima i više žrtava, prenose američke televizije pod oznakom hitno.

Pucnjava se dogodila oko 10.30 sati ujutro po lokalnom vremenu, kada je muškarac ušao u poslovnu zgradu i počeo pucati, potvrdio je glasnogovornik policije u Phoenixu. Svjedoci tvrde da su čuli pet ili šest pucnjeva, nakon čega je jedan od zaposlenika odmah nazvao policiju.

Upravo se čita:  Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

“Bilo je napeto, svi su izašli iz svojih ureda i sakrili se u sobu u kojoj se nalaze računala”, prepričavaju svjedoci. Na mjesto pucnjave stiglo je više od 50 policijskih automobila, hitna pomoć i vatrogasci, a napadač je još uvijek u bijegu. Policija smatra da pucnjava nije bila nasumična, pa se pretpostavlja da je napadač na neki način bio povezan s ljudima koje je ozlijedio.

Upravo se čita:  Stiže El Nino: Mnogim zemljama prijeti suša. Evo što čeka Europu

(Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo