Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nove cijene na Panonskim jezerima u Tuzli: Evo koliko će koštati ulaz po osobi

Preporučeno

U odnosu na lani, novina u predstojećoj sezoni će biti dječije ulaznice, koje se sada odnose na djecu od četiri do 14 godina i koštat će četiri radnim, a 4,50 maraka u danima vikenda.

Kompleks panonskih jezera počeo je sa pripremama za ovogodišnju sezonu koja počinje u junu, a u nadolazećem ljetu su pripremljene određene pogodnosti za posjetitelje.

Panonska jezera u Tuzli prošle godine su ostvarila nešto više od 360 hiljada posjeta, a u 2024. su uvedene određene novine u kontekstu cijena ulaznica. Ljetna sezona će početi 1. juna i trajat će do 31. augusta.

Shodno novoformiranom cjenovniku, cijena redovne ulaznice radnim danom iznosit će 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM, dok cijena ulaznice za povlaštene kategorije, u koje spadaju penzioneri, stariji od 65 godina, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi više od 60 posto, koštat će četiri, odnosno pet KM vikendom, što je na nivou prošle godine piše Klix.

Upravo se čita:  Najavljena isplata aprilskih penzija za 30. april, najniža će biti 300 maraka

U odnosu na lani, novina u predstojećoj sezoni će biti dječije ulaznice, koje se sada odnose na djecu od četiri do 14 godina i koštat će četiri radnim, a 4,50 maraka u danima vikenda.

Pojašnjenja radi, više neće biti posebnih ulaznica za djecu od dvije do sedam godina te đačkih za djecu od sedam do 14 godina, kao prošlih godina.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Ove godine će biti uvedene i porodične ulaznice, kojih ranije nije bilo. Radnim danom, za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina takva vrsta ulaznice iznosi 15 KM, za porodice s dvoje djece 19, a s troje djece do 14 godina 22 KM.Cijena tih ulaznica subotom i nedjeljom bit će nešto viša i to za roditelje s jednim djetetom 19,50 KM, roditelje s dvoje djece 23 KM, a roditelje s troje djece do 14 godina 27 KM.Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16:30 sati, radnim danima iznosit će četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije radnim danima iznosit će tri, a vikendom četiri marke, dok za djecu će cijene radnima danima biti tri, vikendom 3,50 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas