Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Autor:Agencije

Preporučeno

Radoičića su kosovske vlasti optužile da je organizator i učesnik oružanog napada na kosovsku policiju 24. septembra u kome je poginuo jedan policajac.

Viši sud u Beogradu saopćio je da je Milan Radoičić, koji je optužen da je organizovao napad na kosovsku policiju, pušten iz pritvora.

“Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed opasnosti od bjekstva”, saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Upravo se čita:  Skandalozan govor načelnika Nikšića: 'Ako nismo braća, završićete kao Turci'

“Istovremeno, prema okrivljenom M.R. određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak Kosovo, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici”, navedeno je.

Radoičića su kosovske vlasti optužile da je organizator i učesnik oružanog napada na kosovsku policiju 24. septembra u kome je poginuo jedan policajac.

Upravo se čita:  Usred juna: Pao snijeg u junu, Slovenci prave snješke bijeliće

U saopštenju VJT-a se navodi da je osumnjičeni negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Dodaje se da je tužilaštvo nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Tužilaštvo je navelo i da je naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Upravo se čita:  Konobar iz Sarajeva se javio na oglas za ubicu: "Spreman na sve, nema mrlje, ima četvero djece"

Kako je saopšteno Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle u Bosni i Hercegovini. Nadležne agencije u BiH provjeravaju ove navode.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas