Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Autor:Agencije

Radoičića su kosovske vlasti optužile da je organizator i učesnik oružanog napada na kosovsku policiju 24. septembra u kome je poginuo jedan policajac.

Preporučeno

Viši sud u Beogradu saopćio je da je Milan Radoičić, koji je optužen da je organizovao napad na kosovsku policiju, pušten iz pritvora.

“Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed opasnosti od bjekstva”, saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

“Istovremeno, prema okrivljenom M.R. određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak Kosovo, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici”, navedeno je.

Radoičića su kosovske vlasti optužile da je organizator i učesnik oružanog napada na kosovsku policiju 24. septembra u kome je poginuo jedan policajac.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

U saopštenju VJT-a se navodi da je osumnjičeni negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Dodaje se da je tužilaštvo nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Tužilaštvo je navelo i da je naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Kako je saopšteno Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle u Bosni i Hercegovini. Nadležne agencije u BiH provjeravaju ove navode.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo