Subota, 20 srpnja, 2024

Novi detalji monstruoznog zločina u Doboju: Čistačica priznala zločin u “Džungli”, ubijenog Đurića

Preporučeno

Mina Muratović (37) iz Gračanice, koja je radila kao čistačica u Sportsko-rekreativnom centru “Džungla” u Doboju, priznala je krivicu za pomaganje Zoranu Stevanoviću (55) koji je osumnjičen da je ubio vlasnika “Džungle” Dragu Đurića (52) i do detalja opisala njihov monstruozni plan, saznaje “Glas Srpske”.

dzungla-Muratovićevoj i pjevačici Svetlani Baljević (44) iz Sombora, poznatijoj kao Ceca Cunami, koja je takođe osumnjičena za pomaganje u ubistvu, Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor na prijedlog dobojskog Okružnog tužilaštva. Prema nezvaničnim informacijama, Baljevićeva se tokom saslušanja branila ćutanjem.

U Okružnom sudu u Doboju rekli su, navodeći inicijale osumnjičenih, da je Baljevićevoj određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i zbog toga što bi njeno puštanje na slobodu predstavljalo prijetnju javnom redu i miru. Muratovićevoj je takođe određen pritvor zbog opasnosti od narušavanja javnog reda i mira.

Da je grupa imala monstruozan plan za zločin, svjedoči i hladno oružje pronađeno u stanu u Doboju koji je koristila jedna od osumnjičenih. U stanu je osim pištolja iz kojeg je Đurić ubijen pronađena i torba sa noževima i satarama, te najlonske vreće u kojima su planirali da odnesu Đurićevo tijelo.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Izvor iz MUP-a RS kazao je “Glasu Srpske” da osumnjičeni nisu imali namjeru da ubiju Đurića iz vatrenog oružja, već je plan bio da ga ubiju hladnim oružjem, isijeku i tijelo sakriju.

Stevanović, koji je osumnjičen da je ubio vlasnika Sportsko-rekreativnog centra i Radio-televizije “Džungla”, sproveden je juče na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Doboj. Do zaključenja sutrašnjeg broja “Glasa Srpske” njegovo ispitivanje nije bilo završeno.

“Poslije ispitivanja će biti odlučeno o prijedlogu za određivanje mjere pritvora”, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Stevanovićev advokat danas je rekao da ne može davati izjave u vezi sa ovim slučajem. Stevanović se predao u nedjelju u porodičnoj kući u dobojskom selu Kožuhe poslije pregovora sa policijom obavljenih posredstvom advokata.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Đurić je ubijen u petak oko 19 časova u svojoj kancelariji u Sportsko-rekreacionom centru “Džungla” sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. On je sa teškim povredama prevezen u dobojsku bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu. Stevanović je pucao u Đurića nakon što je pokušao da pobjegne. Pogodio ga je sa više smrtonosnih hitaca iz pištolja “škorpion”, na kojem je imao prigušivač. Đurić je u pokušaju bijega pao kroz prozor sa oko pet metara visine na betonsku podlogu, gdje je i pronađeno njegovo tijelo.

Prema nezvaničnim informacijama, Ceca Cunami je odranije sarađivala sa Đurićem, a u petak uveče je došla kod njega u kancelariju na poslovni razgovor i mobilnim telefonom obavijestila Stevanovića da je sama s njim. Muratovićeva je čuvala stražu ispred upravne zgrade “Džungle”.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Stevanović je odranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, a prije nekoliko godina osuđivan je na zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja novca.

Motiv ubistva još nije poznat, ali se pretpostavlja da su to bili neriješeni poslovni odnosi zbog kojih su Stevanović i Đurić bili u sukobu više od deset godina.

Stevanović, po struci građevinski inženjer, kupio je nekoliko poslovnih prostora u sklopu kompleksa “Džungla”, koje je platio oko pola miliona maraka. Problem je nastao jer ih nije mogao uknjižiti kao svoje vlasništvo budući da Đurić nije imao upotrebnu dozvolu za objekat. Cijeli slučaj završio je i na sudu nakon što je Stevanović tužio Đurića tražeći nadoknadu štete zbog nemogućnosti korištenja poslovnih prostora. Sudski spor je bio pri kraju i prema nezvaničnim informacijama Stevanović je bio na putu da ga izgubi.

(Glas Srpske)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas