Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Novi detalji nesreće u Bihaću: Oglasila iz policije i bolnice o učenici koja je pala s prozora škole

Preporučeno

Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije USK istakao je da su zaprimili prijavu u srijedu oko 10.50 sati iz Kantonalne bolnice u Bihaću.

Djevojčica (14) koja je pala sa prozora Osnovne škole u “Kamenica” kod Bihaća zbog zadobijenih povreda transportovana je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u trenutku prijema u Kontonalnu bolnicu u Bihaću bila je pri svijesti.

Doktorica Irma Arifović, načelnica Centra urgentne medicine ove zdravstvene ustanove, istakla je da je na samom prijemu pacijentica bila pri svijesti, orjentisana i komunikativna.

Upravo se čita:  Ministar nema dobre vijesti za penzionere: Delić se trudio odgovoriti zbog čega ne može povećati penzije

“Urađena joj je hitna dijagnostika kako CT, tako i RTG, te ostale neophodne analize. Ona je nakon pregleda u Centru urgentne medicine primljena na Odjel neurohirurgije odakle je zbog dijagnostikovanih povreda pacijentica premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja Kantonalne bolnice u Bihaću”, kazala je Arifovićeva za RTV USK.

Prema njenim riječima, ljekarski konzilij je odlučio da će djevojčicu transportovati zbog zadobijenih povreda na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Upravo se čita:  Socijalno ugroženim domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od grada po 1000 KM

Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije USK, istakao je za ovaj medij, da su zaprimili prijavu u srijedu oko 10.50 sati iz Kantonalne bolnice u Bihaću.

“Policijska stanica Bihać je zaprimila prijavu iz Kantonalne bolnice u Bihaću da je u ustanovu dovezena djevojčica sa nepunih 14 godina starosti koja je navodno pala sa prozora prvog sprata osnovne škole na Kamenici, te da ima povrede. Policija je izašla na lice mjesta, konstatirala da je dojava tačna. Nažalost, ova djevojčica ima teške tjelesne povrede. Policija je izvršila uviđaj i sad se provodi kriminalistička istraga radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, odnosno utvrđivanja kako je uopšte došlo do pada”, istakao je Šiljdedić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas