Srijeda, 21 veljače, 2024

Novi diplomatski šamar i težak udarac za Čovića i HDZ: EPP usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini, iz nje potpuno izbačen termin “legitimno predstavljanje”

Preporučeno

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka (EPP) na današnjem je Kongresu usvojila konačnu verziju rezolucije o Bosni i Hercegovini, koja će biti upućena Europskom parlamentu na razmatranje.

Kao što je već poznato, HDZ BiH je Kongresu EPP-a uputio prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH” u kojoj je, između ostalog, navedeno da je preduslov političke stabilnosti Bosne i Hercegovine “legitimno političko predstavljanje”.

Upravo se čita:  Halil Bajramović i Fadil Novalić zvanično ostali bez mandata u Zastupničkom domu FBiH

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka je usvojila rezoluciju o BiH, ali u njoj uopšte nije naveden termin “legitimno političko predstavljanje”, što predstavlja novi diplomatski poraz Dragana Čovića i njegovih političkih partnera iz Hrvatske.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas