Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

“Proizvode za Bosnu i Hercegovinu nastaviti će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije”, kazali su iz firme Ledo Čitluk.

Preporučeno

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo.

“Nakon pažljivog razmatranja, donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH, s 1. decembrom ove godine. Očekujemo da će ova odluka rezultirati gubitkom 52 radna mjesta koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i naš je prioritet pružiti podršku kolegama na koje ova odluka direktno utječe”, kazali su iz kompanije Ledo za BiznisInfo.ba.

Upravo se čita:  Komšić: Predsjedništvo će raspravljati o navodima o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u BiH

Dodali su da ukupno zapošljavaju oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini.

“Proizvode za Bosnu i Hercegovinu nastaviti će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije”, kazali su iz firme Ledo Čitluk.

Ledo je nekada pripadao hrvatskog grupaciji Agrokor Ivice Todorića, iz koje je kasnije nastala Fortenova grupa. Fortenova u proljeće 2021. prodaje Ledo velikoj međunarodnoj grupaciji Nomad Foods Limited.

Upravo se čita:  BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Oni su tada potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava. Vrijednost transakcije iznosila je 615 miliona eura.

Inače, prema podacima BiznisInfo.ba, firma Ledo d.o.o. Čitluk prošle godine je imala ukupne prihode od čak 114 miliona KM i čistu zaradu od 23 miliona maraka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Tajna imovine bivšeg sarajevskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića

Nekadašnji prvi čovjek sarajevske Općine Stari Grad počeo je ulagati u nekretnine u BiH i Hrvatskoj nakon što je...

Možda vas zanima i ovo