Srijeda, 17 travnja, 2024

Novi pravci istrage nestanka malene Danke: Policija došla do novog traga, saslušani roditelji

Preporučeno

U potrazi za djevojčicom učestvuje stotine pripadnika policije, žandarmerije, GSS, lovci.

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Policija tokom noći dežurala kod kuće odakle je djevojčica nestala.

Od utorka traje potraga za dvogodišnjom Dankom, čiji je nestanak prijavila majka. Tokom jučerašnjeg dana bagerom je raščišćavan teren oko kuće u Banjskom polju, odakle se djevojčici gubi svaki trag.

Angažovan i helikopter

Cilj takve pretrage je, kako javlja dopisnik RTS-a, da se provjeri da li ispod granja ima nekog dokaza koji bi pomogao u potrazi.

U potrazi za djevojčicom učestvuje stotine pripadnika policije, žandarmerije, GSS, lovci.

Angažovane su i bespilotne letjelice, sa termovizijskim kamerama, a teren nadlijeće i helikopterska jedinica.

Iako je policija u srijedu saopštila da se obustavlja terenska pretraga, jer sve ukazuje na to da se djevojčica ne nalazi na području sa kojeg je nestala, policijske snage i spasilačke ekipe i dalje su na terenu. Istovremeno, kako je saopšteno, traje intenzivan operativni rad.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su tri osobe u BiH za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom djevojčice Danke Ilić.

Upravo se čita:  Nastavlja se potraga za tijelom malene Danke Ilić: Policija na novoj lokaciji

Kako se saznaje, oni su prilikom “TikTok live” prijenosa tražili 10.000 eura da otkriju lokaciju djevojčice te su tvrdili da je drže u podrumu.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhapšeni su članovi jedne porodice. Uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Novi pravac istrage

Zasad nije poznato kako je moguće da se djevojčici izgubio svaki trag. Policija provjerava svaku informaciju koja do njih dođe, ispitano je više ljudi, roditelji su ponovo saslušani, međutim, nijedno saznanja ne ukazuje na to šta se dogodilo i gdje je Danka.

Iako je dan ranije MUP saopštio da se obustavlja potraga, tokom jučerašnjeg dana nadležni su bagerom čistili teren oko kuće u kojoj je posljednji put viđena Danka. Također, kopano je na imanju, a pretraživane su ponovo jame.

Policija ispituje svaki trag koji bi mogao da ukaže na to šta se dogodilo djevojčici.

Upravo se čita:  Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo

„Policija je razgovorala sa velikim brojem ljudi, komšijama, poznanicima, a sve u cilju pronalaska Danke. Nijedan trag dosad nije odveo do toga gdje je djevojčica, niti šta joj se dogodilo“, kaže izvor Nova.rs.

Istraga se odvija u nekoliko pravaca, a jučer su ponovo roditelji djevojčice saslušani u policiji. Zasad nije poznato na osnovu kojih okolnosti su satima ispitivani.

„Drugog dana nestanka roditelji djevojčice su do kasno uveče bili u policiji. Jutros su ponovo pozvani i takođe su cijeli dan proveli u policijskoj stanici. Nisu poznate okolnosti na osnovu koji su dva dana saslušavani. Izvijesno je da su roditelji jučer imali razgovore i sa Centrom za socijalni rad, a više od toga se ne zna“, dodaje izvor Nova.rs.

MUP se dosad nije oglasio o pravcima istrage, osim o obustavi potrage terena, odnosno imanja na kojem je djevojčica nestala.

Nezvanično je saopšteno i da je policija došla do novog traga, te da svu pažnju usmjeravaju ka tome.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Ono što je izvjesno jeste da se provjeravaju sve okolnosti, ali i ispituju svi ljudi koji bi mogli da imaju saznanja o slučaju.

Među njima je i to ko se nalazio za volanom automobila marke „punto“ koji su snimile nadzorne kamere kuće u Banjskom polju, i to u vrijeme nestanka male Danke. Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se na nekih stotinu metara od mjesta gdje je nestala Danka.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi oko 13,47 sati, a djevojčica je nestala nešto prije toga, odnosno oko 13,45 sati, a kako je njena majka izjavila. Istraga zasad ne ukazuje da li je eventualno riječ o krivičnom dijelu ili nesreći.

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom Polju kod Bora. Policija je u srijedu posle 27 sati obustavila je potragu i krenula u drugi vid radnji na pronalaženju djeteta.

Određeni broj policije ostao je još uvijek u ovom malom mjestu kod Bora i prilaz kući je i jučer bio onemogućen.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas