Petak, 12 travnja, 2024

Novi šok! Kopači tunela koristili još jedan stan: Stigli iz Bosne i Hercegovine, još uvijek su u Crnoj Gori?

Autor:Kurir

Preporučeno

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

Kopači tunela koji su od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici iskopali tunel dug 30 metara do zgrade Višeg suda, kako sumnjaju istražitelji, koristili su najmanje još jedan stan u prestonici Crne Gore.

Kakao prenosi portal Borba, utvrđeno je da su “kopači tunela” iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a veruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

– Istražitelji veruju da neki od njih nisu uspeli da napuste Crnu Goru – prenosi Borba.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

Upravo se čita:  Tijelo djevojčice još nije pronađeno: Danas se nastavlja potraga za Dankom Ilić

– Policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i ko im je dao smernice gde se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odneli – navode oni.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici “kavačkog klana” koristili u vatrenim obračunima u ratu klanova. Otkriveno je da su nestali i predmeti koji se dovode u vezu sa postupcima protiv navodih vođa tog klana Slobodana Kašćelana i odbeglog Radoja Zvicera.

Upravo se čita:  Vučić govorio o ubistvu malene Danke pa sebe prikazao kao najveću žrtvu

Ranije je utvrđeno i da je stan iz kog su kopali tunel iznajmila ženska osoba, koja je na uvid dala falsifikovana dokumenta. Kako su preneli crnogorski mediji, vlasnici stana je za dve kirije platila 2.800 evra i rekla da u stanu namerava da otvori salon venčanica.

– U kopanje je umešano najmanje šest osoba i policija na osnovu raspoloživih snimaka i dokaza pravi foto-robota koji bi mogao da pomogne u lociranju i hapšenju osumnjičenih. Pronađeni su i brojni drugi dokazi u dva stana – otkrili su istražitelji.

Upravo se čita:  Bivši inspektor objašnjava šta će se dogoditi ako Dankino tijelo nikada ne pronađu

Ranije je otkriveno i da je tunel kroz koji se prolazi bio podupret letvama, kao i da je korišćena velika količina pur-pene kako bi daske bile pričvršćene.

Inače, sumnja se da je kopanje počelo krajem jula, kada je žena za kojom se takođe traga, iznajmila stan u suterenu naspram zgrade Višeg suda u Podgorici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ambasada SAD: Dodik griješi ako misli da će Amerika stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...

Još vijesti za vas