Srijeda, 17 travnja, 2024

Novi tramvaj već oštećen: Nije važno što vrijedi 4,6 miliona KM, važno je da se “Edo” potpiše

Preporučeno

Kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) je objavio da je u jednom od vozila urezano "Edo" te da je time pričinjena, kako je konstatovao, ogromna šteta svim građanima.

Nije prošlo ni sedam dana otkako su tri nova Stadler tramvaja puštena u saobraćaj. Moderni i novi tramvaji oduševili su putnike, ali i one koje možemo nazvati vandalima. Naime, već je na jednom od tramvaja pričinjena šteta.

Kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) je objavio da je u jednom od vozila urezano “Edo” te da je time pričinjena, kako je konstatovao, ogromna šteta svim građanima. Smatra da je tužno i sramotno što je ponovo oštećena javna imovina.

Upravo se čita:  Policija uhapsila muškarca koji je palio vozila, pronađeni mu i ukradeni alati i mašine

Najavio je da će videosnimak trenutka kada je oštećen tramvaj biti ustupljen nadležnim institucijama na postupanje u cilju sankcionisanja onoga ko je oštetio vozilo.

Podsjećamo, 15 novih tramvaja švicarskog proizvođača Stadler koštali su 70 miliona KM, što znači da svako vozilo vrijedi po 4,6 miliona KM. Novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Upravo se čita:  Početkom naredne sedmice doći će do izmjene saobraćaja na autocesti A1

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas