Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Novinarka iz RS-a upitala Konakovića i Nikšića da li su došli u Banju Luku da provociraju

Preporučeno

Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Ministri vanjskih poslova i prometa i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjoj Luci, u sjedištu SDP-a povodom Dana državnosti BiH, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije povodom ovog dana u hotelu Marriot.

Ispred SDP-a dočekali su ih bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Novinarka iz Banje Luke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banju Luku da provocira?”, on je odgovorio:

“Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

“Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banja Luka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni”, kazao je.

Na konstataciju novinarke da je on “u Republici Srpskoj”, odgovorio je: “RS je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao bosanski s bh. pasošima, prenosi N1.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Podsjetimo, nenajavljeni skup bivših boraca VRS krenuo je ispred zgrade m:tela, kratko su se zaustavili ispred hotela Marriot kako bi, kako su naveli, provjerili da li ima neko unutra, te su otišli ispred SDP-a. Puštali su pjesme o Kosovu, zatim “Raduj se srpski rode”, “Marš na Drinu” te uzvikivali “Ovo je Srbija” i “Živjela Srbija”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas