Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Novoizabrana predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom

Preporučeno

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt razgovarali su, telefonski, danas o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Visoki predstavnik čestitao je novoizabranoj predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Krišto i poželio joj sreću u budućem radu.

Tokom sastanka razgovaralo se o nužnim koracima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, stabilizaciji političkih prilika te važnosti brze uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH. Također, naglašena je potreba jačanja funkcionalnosti institucija BiH, uz predan rad svih domaćih čimbenika i potporu međunarodne zajednice.

Upravo se čita:  Dodik priželjkuje "priključenje srpskog naroda Srbiji": Bez toga nam nema budućnosti

Predsjedavajuća Krišto istaknula je kako su kroz smjernice i načela u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine usvojeni jasni ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH. Među primarnim ciljevima je ubrzanje euroatlantskog puta, koji podrazumijeva jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH.

Razgovaralo se i o nužnim ograničenim izmjenama Ustava kao i izmjenama Izbornog zakona BiH. Krišto je izrazila nadu i očekivanje kako BiH već u sljedećoj godini može ispuniti ključne kriterije i prioritete te otvoriti pregovore za članstvo u Europskoj uniji.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Visoki predstavnik Schmidt pozdravio je planirane korake kao i nužno postizanje usuglašenih ciljeva koji će pridonositi osiguranju političke stabilnosti, jedinstva i mira u BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas