Utorak, 25 lipnja, 2024

Nožica: Tužit ću Nešića, imao je sve instrumente da provjeri informaciju i namjerno je rekao moje ime

Autor:Patria

Preporučeno

Iako nema operativnu nadležnost nad radom policijskih, a ni tužilačkih organa, ministar Nešić je davao izjave medijima kao da je portparol SIPA-e ili Tužilaštva BiH.

Dugogodišnja advokatica Senka Nožica jučer je krivicom ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića u nekoliko medija tretirana kao uhapšeno lice, a u vezi hapšenja Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića. U istom slučaju je advokatica Vasvija Vidović zadržana u prostorijama SIPA-e. Iako nema operativnu nadležnost nad radom policijskih, a ni tužilačkih organa, ministar Nešić je davao izjave medijima kao da je portparol SIPA-e ili Tužilaštva BiH.

Upravo se čita:  Bošnjački povratnici u Trebinju uznemireni: 'Policija druge države ponovo u BiH, pozivamo institucije na hitnu reakciju'

U razgovoru za Patriju Nožića je kazala kako će sa zadovljstvo tužiti državnog ministra sigurnosti.

“Imao je sve instrumente da provjeri tu informaciju i namjerno je iz svoje zlobe to rekao. Uznemirio je moju porodicu, moje klijente, moje advokatsko društvo. Tužit ću ga sa zadovoljstvom”, kazala je Nožica za Patriju.

Ona je istakla da je zgrožena postupkom ministra Nešića.

Upravo se čita:  Nakon nevremena u Doboj Istoku proglašeno stanje prirodne nesreće: Oštećeno 12 solarnih elektrana, štete na stotine hiljada maraka

“Ja sam zaista zgrožena da ministar sigurnosti ove zemlje koji bi trebao i mojoj sigurnosti da brine, može da iznosi takve insinuacije i laži, notorne. Ne samo da nisam uhapšena, nego nisam ni branilac gospodina Mehmedagića, nisam ni bila u SIPA-i niti imam ikakve veze i sa čim”, kazala je.

Iako je riječ o dugogodišnjoj i iskusnoj advokatici, na ovakvu lažnu informaciju nije reagirala Advokatska komora FBiH, a što bi trebala biti njihova dužnost zaštite digniteta i svoje profesije i svojih kolega.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li su osobe koje predaju zahtjev za penzionisanje do dobijanja rješenja zdravsteno osigurane?

Pitanje koje brine buduće penzionere je da li će kada zaključe radni odnos i predaju zahtjev za penzionisanje do...

Još vijesti za vas