Srijeda, 17 srpnja, 2024

Obilježena godišnjica tragičnog stradanja šest beba iz Dječijeg doma Bjelave

Preporučeno

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje i mezare šest beba na gradskom groblju Vlakovo, koje su tragično stradale u požaru u Dječijem domu Bjelave, danas je obilježena šesta godišnjica njihove pogibije.

vlakovo-Tog kobnog 22. aprila 2007. živote su izgubili najmlađi štićenici Dječijeg doma Bjelave Medina Bostandžija, Al’dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18-ero djece teže i lakše povrijeđeno.

Upravo se čita:  Mladić iz Zenice vozio 278 kilometara na sat: Policija ga kaznila sa 840 KM

U obraćanju novinarima premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković je kazao da obilježavanje godišnjice ovog događaja svaki put budi najdublja ljudska osjećanja tuge, bola i žaljenja, ali da je ujedno i opomena da se ova tragedija ne smije ponoviti, saopćeno je iz pres službe KS-a.

“Tužan moment, srce se para kad vidim simbol napuknutug srca iza svojih leđa. Mislim da ne postoji normalan čovjek koji u ovom trenutku može osjećati nešto drugo”, kazao je Zeljković.

Upravo se čita:  Sarajlije spas od visokih temperatura pronašle na gradskom bazenu Dobrinja: Ovo su cijene svih karata

Ministar za rad, socijalnu politku raseljene osobe i izbjeglice KS-a Muamer Bandić podsjetio je na činjenice iz tragične noći kada je usljed požara na trećem spratu Dječijeg doma Bjelave svoje tek započete živote izgubilo šest beba. Naglasio je i da Vlada KS-a od tada pa do danas svake godine obilježi ovu tužnu godišnjicu.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

V.d. direktora Dječijeg doma Bjelave Saudin Đurđević je naglasio da je ovaj tragični događaj opomena svima koji se brinu o djeci.

Cvijeće su na spomen-obilježje i mezare tragično stadalih beba položile delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centar Sarajevo, kao i uposlenici Dječijeg doma Bjelave.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas