Subota, 20 travnja, 2024

Objavljen identitet osumnjičenog za trostruko ubistvo u Parizu

Preporučeno

Osumnjičeni za ubistva tri pripadnice terorističke organizacije PKK, pripadnik iste organizacije

pariz

Osumnjičeni za ubistva tri pripadnice terorističke organizacije PKK u Parizu prošle sedmice pripadnik je iste organizacije, a radi se Omeru Guneyu, izjavio je večeras u Parizu državni tužilac François Molins, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Ranije uhapšeni Guney, prema riječima Mollinsa, prvi je osumnjičeni u slučaju trostrukog ubistva.

On je podsjetio je da je tokom ubistva u žrtve ispaljeno ukupno deset hitaca, a ubica je koristio poluautomatsko oružje kalibra 7,65 milimetara.

Mollins je napomenuo kako su policijski službenici obavili detaljne preglede snimaka nadzornih kamera svih objekata u blizini mjesta događaja, te da je utvrđeno da je Guney na mjesto zločina dolazio dvaput. Prvi put pola sata prije ponoći, kada se zadržao približno deset minuta i drugi put, deset minuta iza ponoći kada se zadržao oko 40 minuta. Prema riječima Mollinsa, istražietlji vjeruju da su se ubistva dogodila za vrijeme Guneyovog drugog boravka u objektu gdje se nalazio stan ubijenih.

On je napomenuo da je Guney dan prije ubistava, sa računa jedne od žrtava Sakine Cansiz, koja se smatra jednom od osnivačica terorističke organizacije, podigao iznos od 1000 eura, te da je prilikom hapšenja kod njega pronađeno 930 eura, što ukazuje na njegovu povezanost sa žrtvama.

Mollins je rekao da je Guney, rođen u turskom Sivas Sarlkišlu 16. aprila 1982. godine, dvije godine član terorističke organizacije PKK, te da nije priznao ubistva, ali da je dao izjave upitne tačnosti.

Na torbi osumnjičenog pronađeni su tragovi baruta, što ukazuje na umiješanost u pucnjavu, a kako je rekao Mollins, tužilaštvo je uputilo zahtjev sudu za određivanje mjera pritvora.

Tijela tri članice terorističke organizacije PKK nađena su u četvrtak 10. januara u prostorijama Kurdskog informativnog centra u Parizu, a kako je saopćeno, žene su ustrijeljene hicima u glavu. Jedna od žrtava je indentificirana kao Sakine Cansiz, poznata kao jedan od osnivača terorističke organizacije PKK.

PKK je prepoznata i označena kao teroristička organizacija i od strane Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas