Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Objavljen javni poziv za zapošljavanje u BiH, na raspolaganju milion dolara

Autor:Buka.com

Preporučeno

Cilj poziva je osigurati kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba (starosti od 15 do 64 godine).

Objavljen je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u cilju uključivanja dugoročno nezaposlenih žena i muškaraca na tržište rada. Poziv za dostavljanje prijedloga projekta sastavljen je u okviru projekta “EU4Employment” (“EUzaZapošljavanje”) koji financiraju Europska unija (EU) i Švedska, a realizira Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). Poziv upućuje MOR koji provodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda postupak korištenja dodijeljenih bespovratnih financijskih sredstava (grantova).

Upravo se čita:  U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Projekt “EUzaZapošljavanje” je usmjeren prema poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH. Realizacijom projekta MOR očekuje da će doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje mladih (15 – 29 godina), žena iz ruralnih sredina, osoba s invaliditetom, Roma, dugoročno nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći i drugih ranjivih pojedinaca u Bosni i Hercegovini.

Cilj poziva je osigurati kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba (starosti od 15 do 64 godine). Ukupni iznos potpore koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva (LOT 5) je 1 milijun američkih dolara i raspodijelit će se na najmanje četiri projektna prijedloga.

Upravo se čita:  Turistički radnici u Neumu zadovoljno trljaju ruke: Očekuje se stopostotna popunjenost kapaciteta

Iznosi grant sredstava kreću se od 200.000 minimalno do 250.000 američkih dolara maksimalno, bez dodatnog sufinanciranja iz vlastitih sredstava u okviru ovog programa. Poziv, sva popratna dokumentacija i dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici eu4employment.ba, a rok za dostavljanje punog projektnog prijedloga je 4. ožujka 2024. do 17 sati.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas