Srijeda, 19 lipnja, 2024

Objavljena prognoza za BiH: Evo gdje će pasti skoro pola metra snijega!

Preporučeno

Na visokim planinama centralne i zapadne Bosne lokalno će pasti blizu pola metra snijega. Vodostaji rijeka u porastu!

U nizinama uglavnom kiša, a na planinama stiže prvi ozbiljniji snijeg ove sezone. Na visokim planinama centralne i zapadne Bosne lokalno će pasti blizu pola metra snijega. Vodostaji rijeka u porastu!

Novembar nam zadnjih dana donosi prave kasnojesenje odlike vremena, a u tom ritmu nastavljamo i narednih dana. Uticajem nove ciklone, stižu nove padavine uz osjetan pad temperatura. Kasno noćas, u ranim jutarnjim satima utorka (21.11.) talas jače kiše i pljuskova zahvata najprije pojas Krajine. U nastavku dana obilna kiša brzo zahvata i ostatak zemlje. Uz postepen pad temperatura kiša će od sredine dana i u poslijepodnevnim satima na planinama iznad 1300 mnv prelaziti u jak snijeg uz postepeno spuštanje snjezne granice prema večernjim satima na oko 800mnv, pogotovo u Krajini. U Hercegovini lokalno grmljavina.

Upravo se čita:  Pretresaju se kuća i vikendica FUP-ovca Zorana Čegara, poznato je za šta se sumnjiči

Padavine se nastavljaju i tokom srijede (22.11.) uz tmurno i hladno vrijeme. Kiša u nizinama a susnjezica i snijeg širom zemlje na nadmorskim visinama iznad 800mnv. Kako dan bude odmicao tako će padavine postepeno slabiti i prestajati a uporedo pristizati sve više hladnoće. Krajem dana i u večernjim satima pri izmaku padavina pokoja pahulja snijega može zaleprsati i u pojedinim nižim dijelovima sjeverozapadne i centralne Bosne.

Upravo se čita:  Evo šta znači Bajram Šerif Mubarek Olsun, a šta Allah razi olsun

U noći na četvrtak prestanak padavina uz djelimicno razvedravanje. Ostaje hladno uz rijeđu mogućnost mraza do jutarnjih sati.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas