Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Objavljena prognoza za naredne dvije sedmice: Stižu obilnije padavine i snijeg

Preporučeno

Početkom naredne sedmice, 11. decembra, preovladavaće pretežno oblačno i stabilno vrijeme.

Nakon mjestimične, uglavnom slabe kiše, u nastavku sedmice će u Bosni i Hercegovini biti suho sa promjenjivom naoblakom.

U Hercegovini, na jugozapadu Bosne te na višim planinama preovladavaće pretežno sunčano i s manje oblaka. U kotlinama, duž riječnih tokova i u Posavini izgledna je magla i niska oblačnost, ponegdje i dugotrajna.

U nedjelju se očekuje naoblačenje s kišom u Hercegovini i susnježicom i snijegom u Bosni.

Minimalne temperature zraka varirat će od -6°C do -1°C u Bosni, na području Hercegovine od 0°C do 4°C. Najviše dnevne između -1°C i 4°C u Bosni do 8°C na jugu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Upravo se čita:  Službenica Raiffeisen banke neovlašteno prisvojila više od 260.000 KM klijenata banke

Početkom naredne sedmice, 11. decembra, preovladavaće pretežno oblačno i stabilno vrijeme.

Od srijede moguće su nove padavine koje bi mogle biti i obilnije. Padavine bi trebale biti u obliku kiše u većem dijelu zemlje. Snijeg se očekuje u višim područjima.

Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržaće se do 18. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između -1°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6°C i 11°C, u Hercegovini do 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za period do 21. decembra.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas