Srijeda, 29 svibnja, 2024

Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

Preporučeno

Kako navode iz BH Meteo, prvi dani mjeseca maja proći će u "šarenom" i nestabilnom vremenu.

U Bosni i Hercegovini za ovogodišnji Međunarodni praznik rada neće se raditi dva dana. Službeno je potvrđeno da će neradni dani biti 1. i 2. maj.

Mnogi građani će te dane, tradicionalno, iskoristiti za uživanje u prirodi, odlazak na kraći odmor, ali i neizostavni roštilj. Međutim, vremenska prognoza za prvomajske praznike i nije baš idealna.

Kako navode iz BH Meteo, prvi dani mjeseca maja proći će u “šarenom” i nestabilnom vremenu. Sunca će biti, ali generalno nas očekuje nestabilno vrijeme sa prolaznom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Upravo se čita:  Nikad ranija berba borovnica: Cijena od 12 do 14 KM po kilogramu

– Za Prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka odatle prema nama, uglavnom u poslijepodnevnim satima 01.,02. i 03. maja bi lokalno razvojem oblačnosti bilo prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Kako nas od kraja ove sedmice očekuje osjetnije zatopljenje, toplo vrijeme će se nastaviti i na početku maja uz dnevne temperature većinom između 22 i 27 °C.

Upravo se čita:  Za "kralja TikToka" građani Hudi i Patku "bacili" oko 200.000 KM!

Kako će tih dana dominirati južna i jugozapadna visinska strujanja nad našim krajevima uz lokalno pojačan jugo, eto nam i saharskog pijeska i prašine sa sjevera Afrike. Nebo će biti zamućeno, a i gdje bude kiše ona će biti “prljava”.

Dalje, nakon 03. maja prema trenutnim prognozama očekuje se nastavak nestabilnog vremena uz postepen pad temperature. Oko 08. maja postoje šanse za osjetnije zahlađenje i više padavina, saopćili su iz BH Meteo.

Upravo se čita:  Hoće li biti novih poplava u BiH? Meteorolog Sladić demantovao kolege i objavio svoju prognozu

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas