Srijeda, 17 srpnja, 2024

Objavljeni novi detalji tragedije na Širokači: Stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću?

Preporučeno

Zbog ovog događaja, cijelo naselje sinoć je ostalo bez napajanja električnom energijom.

U požaru koji je izbio jučer u sarajevskom naselju Širokača, u porodičnoj kući pronađena su tri beživotna tijela. Iako uviđaj još uvijek traje, pojavile su se prve nezvanične informacije o tragičnom događaju.

Kako saznaje Klix.ba iz nezvaničnih izvora, požaru je prethodio porodični sukob u kojem su ranije učestvovala dva brata. Mjesecima unazad, policija je dobijala prijave o tučama i sporadičnim svađama između braće, a sve je kulminiralo u četvrtak navečer kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Azra Bavčić, potvrdila je za Klix.ba da su u kući pronađena tri beživotna tijela.

Podsjećamo, požar je izbio sinoć u ulici Žagarići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije. Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Zbog ovog događaja, cijelo naselje sinoć je ostalo bez napajanja električnom energijom.

“U 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad, došlo je do eksplozije. Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa”, saopćila je sinoć glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo, Mersiha Novalić.

Istraga o ovom tragičnom događaju je u toku.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas