Petak, 1 ožujka, 2024

Obnavlja se drugi paviljon Studentskog doma Bjelave, a evo i zašto…

Preporučeno

Ovaj paviljon je tokom rata potpuno devastiran, a za njegovu sanaciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je milion maraka. Ovo je ujedno prvi put da se ulažu sredstva u sanaciju Studentskog doma.

paviljon bjelaveObnova drugog paviljona u Studentskom domu Bjelave trebala bi da počne u ovoj godini, potvrdio je za Oslobođenje Emir Kadrić, direktor Javne ustanove Studentski centar Sarajevo.

Prema njegovim riječima, ovaj paviljon je tokom rata potpuno devastiran, a za njegovu sanaciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je milion maraka. On je dodao da je ovo prvi put da se ulažu sredstva u sanaciju Studentskog doma.

Upravo se čita:  Fahrudin otkrio sve tajne egzotičnog vrta u Brezi: Banana u Bosni i Hercegovini može uspjeti! 

– Projekt sanacije paviljona vodit će Zavod za izgradnju KS-a, koji će i vršiti nadzor nad radovima. Oni su bili raspisali tender za izradu projektne dokumentacije, međutim, kako nije bilo dovoljno ponuda, morali su ga poništiti. Dobio sam od njih informaciju da će komisija za nekoliko dana ponovo raspisati tender i da će se on provesti po skraćenoj proceduri. Nakon što se sve ovo obavi i uradi projektna dokumentacija, steći će se uslovi i za izbor izvođača radova, tako da vjerujem da bi sanacija paviljona mogla početi do kraja ove godine, kazao je Kadrić, koji je najavio da bi iduće godine do početka akademske godine paviljon trebao biti u funkciji.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

Kadrić je istakao da će Studentski dom Bjelave sanacijom drugog paviljona dobiti nove smještajne kapacitete i to od 110 do 120 modernih kreveta. Planirano je da sobe budu dvokrevetne, da imaju kupatilo i da budu opremljene svim pratećim sadržajima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas