Nedjelja, 25 veljače, 2024

Obustavljena istraga protiv Vojina Mijatovića za zloupotrebu položaja

Preporučeno

Ističe da je on čovjek koji je sve svoje dugove uvijek plaćao, sve korake sam pravio, kome nije pomogao niti odmogao, da svima sve kaže u lice i da nema ništa iza leđa.

Vojin Mijatović, ministar razvoja poduzetništva i obrta Federacije BiH, saopćio je da je obustavljena istraga protiv njega za navodnu zloupotrebu položaja.

– Podsjetit ću vas sve da je na samom početku izborne kampanje 2022. godine, pompezno podnesen izvještaj protiv mene kako sam, navodno, zloupotrijebio položaj i neke silne milione uzeo, a to su prvi objavili “nezavisni” mediji. Redali su se tada naslovi “nezavisnih” medija utrkivali su se da me pokažu što većim kriminalcem. Na njihovu veliku žalost i na žalost njihovih nalogodavaca, od toga svega nema ništa, jer ništa nije ni bilo, već samo pokušaj mnogih da me ušutkaju, da me smjeste u svoje kriminalne redove, da prikažu da sam isti kao i oni – naveo je Mijatović.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Ističe da je on čovjek koji je sve svoje dugove uvijek plaćao, sve korake sam pravio, kome nije pomogao niti odmogao, da svima sve kaže u lice i da nema ništa iza leđa.

– Možda sam grub, možda nisam taktičan, ali kriminalac i lopov nikad nisam bio, niti ću biti. Onima koji su stajali iza ove predstave kratka poruka, vidjet ćemo se opet, uvjeravam vas, a onima koji su lajali, što javno, što iza leđa, još kraća poruka, pa nisam ja kao vi, jadnici jadni. Ovakve stvari pokazuju da naše pravosuđe radi svoj posao i mimo pritisaka, i da ima mnogo časnih ljudi u našem pravosuđu! Idemo dalje još jače – zaključio je Mijatović.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas