Srijeda, 28 veljače, 2024

Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

Preporučeno

- Osjećam obavezu da Vam informišem da je moj status rezultirao akcijom i reakcijom. Ne znam kako, ali moj status je došao do direktorice Hitne pomoći Sarajevo koja me je lično kontaktirala.

Sarajka Belma Tvrtković na svom Facebook profilu objavila je potresan status o porodičnoj situacija koja se desila njenoj porodici u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako tvrdi Belma, cijela porodica doživjela je negativno iskustvo sa pripadnicima Hitne pomoći Kantona Sarajevo. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

– Za sta služi Hitna pomoću Sarajevu??? Da ubijaju pacijente!!! Na poziv da je pacijent imao moždani udar dolaze i daju dijagnozu upala pluća, ostavljaju porodici da prebaci pacijenta u bolnicu.

Nakon par sati pacijent hospitaliziran sa teškim moždanim udarom i bez upale pluća.

Jutros opet ista situacija, ali ovaj put bez dijagnoze, samo daju injekciju i ostavljaju pacijenta kući.

Upravo se čita:  Preminuo poznati doktor Hamza Žujo, radio i na slučaju Memić

Ko zapošljava osoblje Hitna Pomoć Sarajevo???

Ko kontroliše rad “doktora” Hitne pomoći???

Oni bi trebali da budu prvi koji pruzaju pomoć, a oni su prvi koji ubijaju. Molim SVE moje FB prijatelje da ovaj moj status kopiraju i prošire jer meni se sad dešava, a sutra će nekom Vašem ili Vama.

Ovom ubijanju pacijenata se MORA stati u kraj

A ja se kunem Bogom da ću okrenuti nebo i zemlju, ali na ovome neće ostati – izjavila je Belma Tvrtković.

Nakon prvog statusa, Belma je objavila i drugi u kojem kaže da ju je lično kontaktirala direktorica Hitne pomoći kako bi se izvinula.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

– Osjećam obavezu da Vam informišem da je moj status rezultirao akcijom i reakcijom. Ne znam kako, ali moj status je došao do direktorice Hitne pomoći Sarajevo koja me je lično kontaktirala.

Ovim putem želim da se zahvalim direktorici Hitne pomoći Kantona Sarajevo dr. Jasni Huseinbegović-Musić, prvo na humanom razumijevanju, a onda i najbitnije na profesionalnoj reakciji.

Ja razumijem da u svakom žitu ima kukolja, ali ova mlada žena se bori da sve funcioniše i treba našu pomoć kako bi mogla pomoći svima nama.

Upravo se čita:  Lidija poslije šest godina upoznala roditelje svoje donorke Lejle

Na čelu Hitne pomoći je četiri mjeseca i njena molba je da se svi slični slušajevi prijave, jer ako nemaju informacije šta se dešava na terenu, ne mogu ni reagovati.

Još jednom želim da joj se zahvalim!!!

Hvala i ekipi bolnice “Abdulah Nakaš i dr. Mirjani Malenici i svima Vama na angažmanu.

Borba ide dalje, mama sada nije životno ugrožena.

Sve dok šutimo napretka nema i, molim Vas, javno iznosite probleme sa institucijama jer ako šutimo, svi mi ispaštamo – izjavila je Belma Tvrtković.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas