Četvrtak, 18 travnja, 2024

Očevidac tragedije u kojoj su se utopile dvije osobe: “Miliciju zovem, kažem čovječe potkopan put”

Autor:RTS

Preporučeno

SRBIJA – U Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Tri osobe su upale u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru, jedna je spašena, a dvije su se utopile, prenose mediji u Srbiji donoseći nove detalje o tragediji.

Kako navode, na terenu su ekipe policije i spasilaca.

Tanjug prenosi da su dvojica novopazaraca nastradala su u naselju Čermidžinica pokušavauci da stave vreće sa pijeskom, kako bi zaustavili nabujalu rijeku Trnavicu.

Upravo se čita:  Doktorica prijetila šefu kliničkog centra u Zagrebu: "Crknite, Hercegovci"

Kako navodi očevidac za RTS, dok su stavljali dasku i najlon jedna strana se potkopala i tada su tri osobe upale u rijeku, kao i da su jednu spasili.

“Cijelo jutro zovem, cijelo jutro, isključeni im telefoni. Miliciju zovem, kažem čovječe potkopan put, hoće da odnese sve. Došla je jedna žena policajka, okrenuše se i odoše. A sad su svi našli vremena dođu”, navodi očevidac.

Upravo se čita:  Drastična promjena vremena: U Zagrebu za 24 sata temperatura pala za 20 stepeni, u Zagorju snijeg

U Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Također, uvedena je vanredna odbrana na rijekama Raški i Jošanici na teritoriju grada Novog Pazara. Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, kazao je rukovodilac Odjela za izvanredne situacije Ismail Dupljak.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Kako prenosi Radiotelevizija Srbije, meteorolozi precjenjuju da će kiša prestati padati u popodnevnim satima.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović izjavio je da je Brodarevo najugroženija točka jer je tokom noći tu padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas