Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Od ponedeljka svaki dan na Bh-index portalu: ‘Ordinacija’ – nova emisija o zdravlju i zdravom životu

Preporučeno

Bh-index portal u saradnji sa kompanijom Globart Media Production od ponedjeljka počinje emitovanje nove sezone serijala o zdravlju i zdravom životu pod nazivom “Ordinacija”.

Svaka epizoda traje 30 minuta i emituje se svakog radnog dana, a serijal je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života. Svaka nova epizoda biće objavljena u redovnom terminu (09:00 sati).

Upravo se čita:  Stigle kiše jesenje: Meteorolozi objavili prognozu do naredne sedmice

Osim savjeta koje će gledaocima davati stručnjaci iz pomenutih oblasti, u serijal je uključen i koncept igranog programa, tako da se u ulozi narodnog učitelja Vase Pelagića pojavljuje doajen ex-jugoslavenskog glumišta Toma Kuruzović.

Sastavni dio svake epizode je i serija o zivotu i radu gospođe Marie Treben, rađena po motivima čuvene knjige “Zdravlje iz Božije apoteke” (prodata u tiražu od preko 10.000.000 primjeraka).

Upravo se čita:  Još jedna tragedija u BiH: U sudaru s autobusom poginuo 19-godišnji vozač "passata"

Redovna rubrika emisije “Ordinacija” je i “lake vježbe” koje pokazuju najpoznatiji sportisti svijeta, a rodom ili porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Voditeljica emisije je dr. Nada Macura, a ekipu saradnika, u realizaciji serijala, predvode dvije najpoznatije američke slikarke, Kim Jacobs i Janet Kruscamp, i ruski slikar Stanislav Zukov.

Prethodne epizode, kao i sve naredne koje se budu emitovale, možete pratiti i na zvaničnom You Tube kanalu Bh-index portala.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: ‘Poznata su njihova imena, a i saradnici’

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba. To...

Možda vas zanima i ovo