Subota, 2 ožujka, 2024

Od subote poskupljuje taksi u FBiH, start 2,5 marke, evo koliko će koštati kilometar vožnje

Preporučeno

Zbog poskupljenja goriva od subote više cijene taksi prijevoza

Iz Sarajevo taxija su saopćili da će od subote, 25. juna, doći do povećanja cijene taksi usluga i da će biti minimalne i jedinstvene na području Federacije Bosne i Hercegovine.

– Želimo da se zahvalimo i građanima koji su nam dali punu podršku i razumjevanje kroz provedeno anketiranje na terenu. Nova cijena taksi usluga je: start 2,5 KM, jedan kilometar vožnje 1,50 KM, jedan sat čekanja 15 KM, a prijevoz prtljaga po komadu iznosit će pet KM – navode iz Sarajevo taxija.

Upravo se čita:  Koliko treba da stavite novca u kovertu: Mladenci za jednu svadbu moraju da iskeširaju brdo para

Cijena vožnje u periodu od 22.00 do 05.00 sati i vožnja nedjeljom i u dane praznika ostaje ista. Vožnja van Kantona Sarajevo formirat će se u dogovoru s putnikom.

– U narednom periodu taksi prijevoznici će izvršiti prepravke cijena, dok će početkom jula biti održani novi sastanci na kojem će se razmatrati novo povećanje cijena, a u skladu sa rastom naftnih derivata na svjetskom tržištu i ostalim poskupljenjima – naveli su iz Sarajevo taxija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas