Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Od sutra novi cjenovnik za Trebevićku žičaru: Za strane državljane karta 30 KM

Preporučeno

Novi cjenovnik za Trebevićku žičaru počet će s primjenom u petak, 15. decembra.

“Ono što je novo jeste odluka o promjeni cijena karata Trebevićke žičare za nerezidente u BiH. Nove cijene koje se primjenjuju od 15. decembra su: povratna karta 30 KM, jednosmjerna karta 20 KM, povratna karta sa uračunatim popustom 6 KM i jednosmjerna karta sa uračunatim popustom 4 KM”, kazala je Feni Džena Zeničanin iz Sektora marketinga i promocije JP Sarajevo d.o.o..

Upravo se čita:  Za 1. mart povratna karta za Trebevićku žičaru četiri KM, 8. i 9. marta popust za žene

Cijene sa uračunatim popustom odnosi se na osobe s prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom identifikacionog dokumenta.

“Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno provesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove odluke”, pojašnjava Zeničanin.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

Prema njenim riječima, JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari.

“Donošenjem ove odluke, uprava preduzeća je povećala popust za osobe s prebivalištem u BiH za 80 posto na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu”, istakla je Zeničanin.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Naglasila je da JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja – zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas