Srijeda, 17 srpnja, 2024

Od sutra važe nova pravila na bh. granicama: Dozvoljen ulazak državljanima EU uz negativan test

Preporučeno

Državljani zemalja kojima je dozvoljen ulazak u BiH obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Državljani zemalja članica Europske unije i Schengenskog sporazuma od četvrtka, 16. jula, moći će ući i boraviti u BiH pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na covid-19, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje: Temperature će ići i do 41 stepen

Osim navedenih državljana, ovom najnovijom dopunom Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, ulazak i boravak pod navedenim uvjetima omogućuje se i strancima koji posjeduju višekratnu schengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU-a i schengenskog područja.

Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske kojima je od 28. maja 2020. godine, kao i državljanima Republike Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne isprave, stoji u priopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas