Nedjelja, 21 travnja, 2024

Odagajao djecu godinama, a onda saznao da nijedno nije njegovo!

Preporučeno

Čovjek koji je otkrio da djeca, koju je odgajao do njihove tinejdžerske dobi, nisu njegova, dobio je 25.000 funti (oko 60.000 KM) odštete u sudskom procesu kad je tužio svoju bivšu ženu za prevaru.

2richard-300x201Richard Rodwell bio je brižni otac Adamu i Lauri sve dok se nije raspao brak s njihovom majkom Helen.

Nakon razvoda redovno je plaćao izdržavanje za djecu. Ali 2008. godine čuo je govorkanja kako djeca nisu njegova, pa se odlučio za DNK test, koji je pokazao da su djeca od različitih roditelja, ali da nijedno nije njegovo. Nakon rezultata testa, djeca su prekinula svaki kontakt s ocem, a Richard vjeruje da ih je majka okrenula protiv njega.

Govoreći po prvi put o ovom slučaju Richard (46) kaže- Ovo je veliki gubitak jer sam izgubio djecu za koju sam vjerovao da su moja. Bio sam prisutan kad su se rađali, odgajao ih, pisao zadaće s njima. Ne mogu prestati misliti o tome, uvijek sam želio djecu i unučad, a sad je prekasno za mene. Djeca su bila najvažnija u mom životu, a sad su otišli. Ali morao sam uraditi DNK test. Slušao sam govorkanja kako djeca nisu moja i nisam više mogao živjeti u neizvjesnosti.

Upravo se čita:  Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

Hellen (44) i Richard počeli su se viđati 1989. godine, a iduće godine su se vjenčali. Laura je rođena 2 godine nakon vjenčanja, a Richard je prisustvovao porodu. Dvije godine kasnije rodio se i Adam, a Richard nije imao razloga sumnjati u ženinu vjernost.

– Moj život je bio kompletan, preselili smo se u kuću, imali lijep brak, imao sam dobar posao i dvoje zdrave djece. Šta sam više mogao poželjeti?

Ali 2004. godine bračna sreća je poljuljana. Helen je nestala na nekoliko dana, nikome nije rekla kamo ide.
-Pokupio sam djecu iz škole kao i obično, ali kad sam došao kući nije je bilo, niti ikakve poruke. Znala je otići u Manchester ili Newcastle, kad bih je pitao o tome rekla bi da to nema veze sa mnom.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Kad su se razveli, Helen je dobila skrbništvo nad djecom, a Richard je morao plaćati alimentaciju. Četiri godine nakon razvoda čuo je glasine da Laura (sada već 20-godišnjakinja) nije njegova kćer. Ljudi su govorili da Laura ne liči na njega i da je njegova sad već bivša žena bula u vezi s nastavnikom koji je živio u susjedstvu.

-Preko telefona sam to rekao Helen, ali ona me je poricala. Tada mi je preostao samo DNK test. Kada su stigli rezultati, bio sam zapanjen. Shvativši da Laura nije moja lćer, slomio sam se. A kad sam nazvao suprugu da joj kažem rezultat, ona je samo rekla ‘A šta si očekivao?’. Nije se čak ni ispričala.

Iako Richard nije rekao rezultate kćerki, njeno ponašanje se promijenilo. Nije više dolazila da ga vidi, a jednom prilikom mu je “išutala” auto. Također, ostavila mu je i poruku na Facebooku: Sada te mrzim koliko sam te prije voljela dok si mi govorio da sam tvoj mali anđeo.Uništio si moj i Adamov život, nadam se da si sretan zbog svega što si nam priredio”.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Test je pokazao da i Adam nije njegov sin- Nemam pojma ko je Adamov otac. Skoro 17 godina brinuo sam o Lauri kao o svojoj kćeri i 14 godina o Adamu, a sada je sve nestalo. To je tako tužno. Volio bih da je moj odnos s njima ostao blizak, da se brinem o njima kao očuh, ali njihova majka im je rekla da mi se ne približavaju.

Sud je odredio odštetu od 25.000 funti, a i njegova bivša žena mora iseliti iz njihove kuće koja je sada na prodaju.

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: “Bolestan je od prošle godine”

Potrage za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem nastavlja se i danas. Njemu se se svaki trag gubi od 16. aprila, kada...

Još vijesti za vas