Srijeda, 22 svibnja, 2024

Odgođeno ročište u Hrvatskoj: “Spopala me zlovolja kad sam dobio platnu listu”

Preporučeno

Krčki sudac Anton Hlače odgodio je ročište koje je bilo zakazano za 19. aprila jer je, kako stoji u obrazloženju – “zlovoljan”.

Prema pisanju Telegrama, sudac je 19. aprila trebao održati ročište u slučaju dvije stranke koje se već više od godinu dana spore oko zemljišta, ali ga je odgodio za studeni s obrazloženjem da ga je “zlovolja spopala nakon što je dobio platnu listu”.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

“Zaprimivši platnu listu – Obračun plaće za mjesec ožujak 2023., uređujući sudac u ovoj pravnoj stvari doveden je u stanje zlovolje. Stanje je osobito potencirano činjenicom da je plaća suca za ožujak 2023. obračunata na temelju osnovice koja je niža od one koja je bila na snazi 2009., unatoč notornom povećanju troškova života, ne samo unazad zadnjih godinu dana, već cijelo proteklog desetljeća. Od rješavatelja koji je opterećen vlastitom egzistencijom ne može se očekivati da se s primjerenom pažnjom i stručnošću posveti odlučivanju o tuđim pravima i obvezama”, stoji u obrazloženju.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Dodao je i da je zbog stanja zlovolje raspravno nesposoban, ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtjevima sudaca donesenima na Zboru Udruge hrvatskih sudaca održanom u Dubrovniku 31. ožujka 2023. godine.

“Time će se otkloniti raspravna nesposobnost uredujućeg suca”, dodao je.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas