Petak, 22 rujna, 2023

Odgovor zastupnice iz Evropskog parlamenta: “Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi…”

Preporučeno

Delegati HDZ-a BiH nisu podržali zaključke delegata Denisa Bećirovića (SDP BiH) kojima je od Vijeća ministara BiH zatraženo “potpuno usklađivanje politika, mjera i stavova sa zvaničnim stavovima EU o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu”.

Ubrzo je stigla reakcija iz Evropskog parlamenta, tačnije zastupnice Tineke Strik.

“Unatoč njegovoj deklaraciji u Europskom parlamentu, Čovićeva stranka HDZ glasala je protiv sankcija Rusiji. Gospodine Čoviću, vaša djela nam govore više od riječi”, poručila je Strik putem Twittera.

Upravo se čita:  Face TV objavio stenogram razgovora Saracina i Dodika: "Koju valutu planirate da uvedete kada se otcijepite?"

A stigao je i odgovor HDZ-a koji prenosimo u cijelosti.

“‘HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor BiH jasno i nedvosmisleno su osudili agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu slijedeći sva stajališta Europske unije uključujući i sankcije. Zbog toga, s gnušanjem odbacujemo pokušaje dijela bošnjačkih medija da nas se predstavi u drukčijem svjetlu nakon neprihvaćanja današnje politikanske i posve besmislene inicijative izaslanika u Domu naroda Denisa Bećirevića, izjavio je predsjedatelj Doma naroda PSBiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Upravo se čita:  Dodik o stenogramu koji je dospio u javnost: "Ne znam na koji je način ovo došlo u federalne medije"

Dodaje kako mora iskazati svoje razočaranje što se na žrtvi Ukrajine nastoje zarađivati jeftini politički bodovi te se nastavlja sa “sramnom propagandom čiji je cilj pokušati dikreditirati Hrvate i hrvatsku politiku”.

‘Najbolji odgovor na to predstavljaju potezi odgovornih i humanih ljudi koji su udomili izbjeglice iz Ukrajine, uključujući u Mostaru i Međugorju, te se o njima tjednima skrbe’, dodao je Čović”, navodi se u saopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slovenci traže nove radnike po Bosni i Hercegovini

Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije će u saradnji s Ambasadom Republike Slovenije u Sarajevu u posljednjoj sedmici mjeseca septembra...

Možda vas zanima i ovo