Srijeda, 24 travnja, 2024

Odlične vijesti za bh. dijasporu! Avion Ryanaira sletio u Sarajevo, kreću direktni letovi prema pet destinacija

Preporučeno

Prema planu, iz odnosno za Sarajevo će se obavljati preko 20 letova sedmično te se očekuje 200.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Prvi avion aviokompanije Ryanair na liniji Geteborg – Sarajevo sletio je jutros na Međunarodni aerodrom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine čime je i u praksi započela saradnja između ove kompanije i sarajevskog aerodroma.

Kao što je i najavljeno u novembru 2023. godine, Ryanair će od aprila uvesti pet direktnih aviolinija iz Sarajeva i to za Geteborg, Milano, Memingen, London te Brisel.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda prvi tržni centar Islamske zajednice u BiH

Prema planu, iz odnosno za Sarajevo će se obavljati preko 20 letova sedmično te se očekuje 200.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Povodom prvog leta nešto kasnije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu bit će upriličena i konferencija za medije povodom prvog leta.

Glavni komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness za Klix.ba je ranije govorio o tome šta je kompaniju najviše privuklo kada je riječ o poslovanju sa Međunarodnim aerodromom u Sarajevu.

Upravo se čita:  Bingo poslao važno obavještenje kupcima

Nemamo interes za kratkoročne ugovore i dogovore. Pet aviolinija je samo početak. Na sastancima koje sam imao s ministrima, premijerom i rukovodstvom aerodroma, rekao sam da je Ryanair tu zbog rasta. Želimo da bilježimo rast u narednih pet do deset godina. Želimo do 2034. godine imati rast do 300 miliona putnika i pitanje koje sam postavio vladi i zvaničnicima aerodroma ovdje jeste i to koliko oni žele biti dio tog kapaciteta. Želimo da rastemo u Sarajevu, ali ono što morate imati u vidu jeste veoma konkurento tržište u ovom trenutku”, rekao je McGuiness.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas