Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Održan tajni sastanak: Putin je bijesan, ovo nije očekivao

Preporučeno

– Ako se Ukrajina uspije uspješno odupirati Rusima 10 dana, onda će Rusi morati ići u pregovore. Zato što nemaju novca, oružja ili resursa. Ipak, prema sankcijama su ravnodušni, kazao je eurozastupnik iz redova Evropske narodne stranke.

Estonski političar i zastupnik u Evropskom parlamentu Riho Terras, koji je bio zapovjednik estonskih odbrambenih snaga od 2011. do 2018., na Twitteru je objavio kako se ruski predsjednik Vladimir Putin našao u problemu jer mu napad na Ukrajinu ne napreduje onako brzo kako je on mislio da će napredovati.

– Ukrajinski pripadnik tajne službe izvijestio me o sastanku u Putinovoj jazbini na Uralu. Tamo su se sastali oligarsi kako nitko od njih ne bi pobjegao iz Rusije. Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti lak i da će sve biti gotovo za jedan do četiri dana”, započeo je svoju objavu Terras, koji je objavio i faksimil dokumenta za koji tvrdi da je dobio.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

– Rusi nisu imali taktički plan. Rat ih košta oko 20 milijardi dolara dnevno. Raketa imaju za još najviše tri do četiri dana, koriste ih štedljivo. Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti toliko narudžbi za izradu oružja. Puške i streljivo su najviše što mogu napraviti, nastavlja.

– Novo rusko oružje moglo bi se proizvesti za tri do četiri mjeseca, ako i tada. Nemaju sirovina. Prije su se opskrbljivali oružjem uglavnom iz Slovenije, Finske i Njemačke, no to je sada stopirano, piše Terras.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

– Ako se Ukrajina uspije uspješno odupirati Rusima 10 dana, onda će Rusi morati ići u pregovore. Zato što nemaju novca, oružja ili resursa. Ipak, prema sankcijama su ravnodušni, nastavlja eurozastupnik iz redova Evropske narodne stranke.

– Ruske snage za specijalne operacije u blizini su Kijeva od 18. februara. Cilj je bio zauzeti Kijev i postaviti marionetski režim. Pripremali su provokacije protiv nedužnih civila, žena i djece, kako bi posijali paniku. To je njihov adut, nastavlja Terras.

– Cijeli ruski plan zasniva se na širenju panike – kako bi se civili i oružane snage predale, a Zelenski pobjegao. Očekuju da se Harkov prvi preda kako bi ostali gradovi slijedili njegov primjer i tako izbjegli krvoproliće. Rusi su šokirani žestokim otporom na koji su naišli, piše nadalje ovaj estonski političar.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

– Ukrajinci ne smiju popustiti panici! Udari projektilima služe za zastrašivanje, Rusi ih ispaljuju nasumično kako bi ‘slučajno’ pogodili stambene zgrade i kako bi njihov napad izgledao veći nego što stvarno jest. Ukrajina mora ostati jaka i mi joj moramo pružiti pomoć, napominje Terras.

– Širite ovu informaciju kako bi svijet shvatio koliko je važno pomoći Ukrajini odmah i bez oklijevanja! Teško je Rusiji, ali teško je i Ukrajini ako Zapad ne pruži značajnu podršku, zaključuje, prenosi Jutarnji.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas