Utorak, 25 lipnja, 2024

Održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije

Preporučeno

Danas je u Sarajevu održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije kojom je predsjedala predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

U cilju provedbe faze eksplanatornog screeninga u BiH Kolegij za europske integracije je zadužio članove radnih skupina Kolegija za europske integracije da pregledaju dostavljene materijale za eksplanatorni screening te da unutar svojih institucija identificiraju sva pitanja koja je potrebno postaviti Europskoj komisiji, a u svezi s pravnom stečevinom Europske unije.

Kolegij za europske integracije je prioritetnim ocijenio donošenje odluke o uspostavljanju struktura za pristupne pregovore između Bosne i Hercegovine i Europske unije, čime bi se ojačala pregovaračka pozicija Bosne i Hercegovine, uz napomenu da u svakoj fazi budu uključene sve nadležne razine vlasti. Predsjedateljica Krišto je istaknula nužnost žurnog uspostavljanja struktura za pristupne pregovore između Bosne i Hercegovine i Europske unije, imenovanje glavnog pregovarača i pregovaračkog tima.

Upravo se čita:  Najezda zmija u bh. gradu: Ova godina jedna od rekordnih po broju intervencija

S ciljem unapređenja modela Programa integriranja BiH u EU, Kolegij za europske integracije je zadužio Komisiju za europske integracije da, nakon konzultacijskog sastanka s Europskom komisijom, pripremi novu metodologiju izrade Programa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju u skladu s komentarima Europske komisije na radni materijal Programa integriranja BiH u EU.

Predsjedateljica Krišto informirala je članove Kolegija za europske integracije o održavanju konferencije „Pristupni pregovori BiH i Europske unije“, koja će biti održana 28. 5. 2024. godine, a u cilju upoznavanja svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini s obvezama koje predstoje Bosni i Hercegovini u procesu pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas