Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Oglasila se i Benjamina Karić o susretu i zlatnicima za članove AntiDayton pokreta

Nemojte propustiti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon reakcija javnosti jer je dodijelila zlatnike Grada članovima AntiDayton pokreta.

Njen status prenosimo u cijelosti:

“1. Nikakva nagrada ili priznanje Grada Sarajeva nisu dodjeljene navedenom pokretu. Zlatnik je suvenir koji poklanjamo u znak zahvale za različite aktivnosti.

2. Prijem je organizovan za pojedince koji su pomagali narodu Sirije i Turske nakon razornih zemljotresa.

Upravo se čita:  SIPA provodi postupak protiv svog uposlenika koji je divljao centrom Sarajeva, mora dati izjavu MUP-u KS!

3. Nihad Aličković, Sadik Menković i Midhat Hajdarević su proveli mjesec dana u kampu za djecu u Siriji, gdje su volonterski pomagali unesrećenom narodu a posebno djeci.

4. Ja sam gradonačelnica svih građana, bez obzira na bilo kakve politike ili politička uvjerenja.

5. Organizirala sam prijeme i zahvalila se i drugim organizacijama koji su pomagali Turskoj i Siriji: Udruženju Pomozi.ba, zlatnike su dobili i svi članovi GSS-a koji su bili na terenu, njih preko stotinu.

Upravo se čita:  Nastavnica Bosanskog dala manju ocjenu učeniku i onda spojila negaciju i glagol

6. Prijedlog delegacije koju sam primila je vrlo plemenit, da preko 500 crteža koje su iz zahvalnosti nacrtala djeca iz kampova, prodaju na donatorskoj izložbi, od čega će novac biti uplaćen za pomoć. Ideju sam sa oduševljenjem prihvatila. Da li je grijeh nagraditi dobro djelo? Da li je grijeh ponašati se jednako prema svim ljudima koji naprave nešto dobro, bez obzira na politiku? Sigurna sam da nije, a svima onima koji misle da jeste se izvinjavam za povredu emocija.

Upravo se čita:  Poruka koja je rasplakala Bosnu i Hercegovinu: 'Znate li kako se postaje doktor s 25 godina života?'

Ja sam simbolično nagradila humanost, a polažem nade da će govor mržnje ili bilo kakva druga nečasna djela sankcionisati nadležni organi.”

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo