Petak, 12 travnja, 2024

Oglasila se i Benjamina Karić o susretu i zlatnicima za članove AntiDayton pokreta

Preporučeno

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon reakcija javnosti jer je dodijelila zlatnike Grada članovima AntiDayton pokreta.

Njen status prenosimo u cijelosti:

“1. Nikakva nagrada ili priznanje Grada Sarajeva nisu dodjeljene navedenom pokretu. Zlatnik je suvenir koji poklanjamo u znak zahvale za različite aktivnosti.

2. Prijem je organizovan za pojedince koji su pomagali narodu Sirije i Turske nakon razornih zemljotresa.

Upravo se čita:  Nestao 20-godišnji student Hamza Muminović: Iz Sarajeva krenuo porodici u Konjević Polje, gubi mu se svaki trag

3. Nihad Aličković, Sadik Menković i Midhat Hajdarević su proveli mjesec dana u kampu za djecu u Siriji, gdje su volonterski pomagali unesrećenom narodu a posebno djeci.

4. Ja sam gradonačelnica svih građana, bez obzira na bilo kakve politike ili politička uvjerenja.

5. Organizirala sam prijeme i zahvalila se i drugim organizacijama koji su pomagali Turskoj i Siriji: Udruženju Pomozi.ba, zlatnike su dobili i svi članovi GSS-a koji su bili na terenu, njih preko stotinu.

Upravo se čita:  Tragedija velikih razmjera: Penzioneru izgorjela kuća i 35.000 eura u njoj!

6. Prijedlog delegacije koju sam primila je vrlo plemenit, da preko 500 crteža koje su iz zahvalnosti nacrtala djeca iz kampova, prodaju na donatorskoj izložbi, od čega će novac biti uplaćen za pomoć. Ideju sam sa oduševljenjem prihvatila. Da li je grijeh nagraditi dobro djelo? Da li je grijeh ponašati se jednako prema svim ljudima koji naprave nešto dobro, bez obzira na politiku? Sigurna sam da nije, a svima onima koji misle da jeste se izvinjavam za povredu emocija.

Upravo se čita:  Policija uhapsila muškarca koji je palio vozila, pronađeni mu i ukradeni alati i mašine

Ja sam simbolično nagradila humanost, a polažem nade da će govor mržnje ili bilo kakva druga nečasna djela sankcionisati nadležni organi.”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ambasada SAD: Dodik griješi ako misli da će Amerika stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...

Još vijesti za vas