Utorak, 25 lipnja, 2024

Oglasila se i Željka Cvijanović o napadu na supružnike Memišević iz sela kod Višegrada

Preporučeno

Policija iz Višegrada uhapsila je lice čiji su inicijali B.P. iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović najoštrije je osudila napad na supružnike Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.

“Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u Republici Srpskoj”, izjavila je Cvijanović.

Upravo se čita:  BIHAMK pozvao na opreznu vožnju: Zbog visokih temperatura budite maksimalno skoncentrisani

Pozdravila je i, kako se navodi, brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva.

Policija iz Višegrada uhapsila je lice čiji su inicijali B.P. iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići.

Podsjetimo, povratinici Fadil i Ajša Memišević brutalno su napadnuti u svome domu. Zbog povreda koje su zadobili danas su smješteni na liječenje na KCUS, tačnije na Kliniku za neurohirurgiju. Prilikom napada od njih je otuđen i novac u iznosu od 7.000 KM.

Upravo se čita:  Drama u bh. gradu: Napao suprugu, ona ga teško pretukla i "istresla" pred Dom zdravlja

Napad su osudili brojni zvaničnici, a član Predsjedništva BiH Denis Bećirović otputovao je u Višegrad kako bi razgovarao sa povratnicima i porodicom napadnutih.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas