Srijeda, 24 srpnja, 2024

Oglasila se najbolja bh. plivačica nakon što je njezin otac izjavio da joj je bilo ponuđeno da nastupa za Srbiju: Lana Pudar se ogradila od izjava oca

Preporučeno

Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog.

Nakon izjava koje je u posljednja 24 sata dao otac Lane Pudar, oglasila se i sama plivačica, koja je u javnosti konačno izrekla ono o čemu se već duže vrijeme zakulisno pričalo.

Najboljoj bh. plivačici nije “leglo” što njen otac, Velibor Pudar, bivši golman Veleža i trener golmana GOŠK-a govori o njenoj karijeri, te insinuacijama da je Lana Pudar trebala plivati pod bilo čijom zastavaom, sem onom Bosne i Hercegovine.

Tim povodom Pudar se oglasila na svom Instagram profilu.

“Osjećam potrebu da ovim putem reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama.

Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog.

Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom.

Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim Vas da to poštujete.

Hvala Vam na razumijevanju i ogromnoj podršci koju imam i osjećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje!

Lana Pudar”, napisal je najbolja bh. plivačica.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas