Srijeda, 17 srpnja, 2024

Oglasila se vlasnica salona kojoj su polupani portali u Sarajevu: “Ovo nije prvi put”

Preporučeno

- Šteta je preko 3.000KM i još mi je polomljen i logo za pultom. Stakla su bila troslojna. Dosta sebe i svojih novca sam uložila u salon.

U ranim jutarnjim satima nepoznati vandali su polupali prozore frizerskog salona “Diva” koji se nalazi u Sarajeva. Incident se dogodio oko 1:18 sata ujutro, a vlasnica salona, Ivana Kostić, je otkrila štetu čim je došla u poslovni prostor.

Kako su snimile sigurnosne kamere, grupa mladića je viđena kako se kreće ka salonu i ubrzo nakon toga čulo se razbijanje stakla. Policija je odmah obaviještena i stigla je na lice mjesta, ali počinioci su već pobjegli.

Upravo se čita:  Sarajlije spas od visokih temperatura pronašle na gradskom bazenu Dobrinja: Ovo su cijene svih karata

Policijski službenici trenutno pregledaju snimke nadzornih kamera iz obližnjih objekata u nadi da će identificirati odgovorne za ovaj čin vandalizma. Šteta se procjenjuje na nekoliko hiljada konvertibilnih maraka.

“Osim materijalne štete, tu je i osjećaj nesigurnosti koji ostaje nakon ovakvog incidenta. Ovo je drugi napad na imovinu salona u proteklih godinu dana. Prvi put su polupali srednje portale i sve sam odmah prijavila policiji. Inspektori bili, uzeli prijavu i ništa.

Upravo se čita:  Uhapšen bahati Bosanac iz Amerike jer se oglušio naređenju policijskog službenika

Šteta se procjenjuje na nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, a salon će biti zatvoren dok se prozori ne poprave. Nikome ništa uradila nisam niti se nekome zamjerila. Pošteno i časno radim svoj posao, kao i uposlenice ovog salona.

Sve radimo isključivo po zakonu i ne znam zašto bih smetala bilo kome.

Šteta je preko 3.000KM i još mi je polomljen i logo za pultom. Stakla su bila troslojna. Dosta sebe i svojih novca sam uložila u salon.

Upravo se čita:  Haos u Sarajevu: Preko 1400 ljudi tražilo Hitnu pomoć u posljednja tri dana, glavni uzrok ipak nisu vrućine

Policiji sam ustupila snimke s kamera salona, kao i sve dokaze. Nadam se da će počinitelji biti pronađeni u što kraćem periodu. Ovom prilikom molim i javnost, ukoliko neko prepozna napadače sa snimaka, da se javi. Njihov identitet će biti zaštićen.” – izjavila je vlasnica salon Ivana Kostić za portal Crna-Hronika

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: Ovo nije vrhunac ljeta!

Meteorolog Nedim Sladić je analizirao trenutne meteorološke prilike u Bosni i Hercegovini, nudeći uvid u buduće promjene i svoj...

Još vijesti za vas