Utorak, 28 studenoga, 2023

Oglasili se bh. meteorolozi o promjeni vremena: Večeras moguće i prve pahulje snijega?

- S današnjim danom ušli smo u dugotrajni period promjenjivog vremena. Česte temperaturne oscilacije i povremeno padavine uz svakako manji broj sunčanih dana u odnosu na protekli period.

Preporučeno

Prije podne je u Bosni bilo oblačno. Kiša je padala u većem dijelu Bosne. U Hercegovini je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 8; Bihać, Bugojno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 12; Sanski Most, Sokolac 13; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zenica 14; Livno 15; Široki Brijeg 16; Mostar i Trebinje 19; Neum 23°C;

Upravo se čita:  Dijeli se 64,5 miliona KM jednokratne pomoći: Koga će Delić izbaciti sa spiska EU pomoći stanovništvu?

O promjeni vremena oglasila se i ekipa s grupe BH.meteo.ba:

“Nakon niza ljetnih dana, stigla nam je promjena vremena. Oblaci, kiša i osjetno hladniji vazduh zahvatili su veći dio zemlje. Kako dan bude odmicao, bit će sve hladnije, a u večernjim satima na vrhovima najviših planina i prve pahulje snijega.

S današnjim danom ušli smo u dugotrajni period promjenjivog vremena. Česte temperaturne oscilacije i povremeno padavine uz svakako manji broj sunčanih dana u odnosu na protekli period.

Upravo se čita:  OSCE poziva na hitnu akciju za iskorjenjivanje nasilja nad ženama i djevojčicama

Danas do kraja dana padavina prolazno zahvataju čitavu zemlju ali već u noći na ponedeljak (16.10.) posvuda prestaju kao najava suhog, ali svježeg ponedeljka. Nakon uglavnom stabilnog i svježeg početka sedmice, u drugom dijelu iste očekuje nas izražena južina i osjetno zatopljenje. Uz južinu i nastavak promjenjivog vremena uz povremeno padavine najviše u Hercegovini i zapadu Bosne.”

Upravo se čita:  Policija u BiH nogama: Kinez pobjegao iz zatvora - Preskočio zid pa ogradu i nestao?

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo