Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Oglasili se iz bh. sigurnosnih agencija: Građani dobijaju poruke u kojima se navodi da će četnici i ruski plaćenici izazvati incidente

Preporučeno

Iz sigurnosnih agencija su naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Mnogi bh. građani putem društvenih mreža i Viber grupa večeras su upozoreni o navodnom mogućem izbijanju nereda i rušenju sigurnosne situacije u našoj zemlji.

U porukama koje je kreirala nepoznata osoba, ili više njih, taksativno je navedeno kako bi se moglo odvijati pogoršanje situacije u Bosne i Hercegovini.

Upravo se čita:  "Bio sam Milovan, promijenio sam vjeru i ne žalim": Safet kaže da je to bila njegova odluka i da voli BiH

Navodi se kako bi u svemu trebali učestvovati ruski plaćenici i Ravnogorski četnički pokret, a dodatni nemir unijela je informacija o navodnom povlačenju vojnika srpske nacionalnosti iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Foto: Istraga.ba

Portal Istraga.ba večeras je na svom Twitter nalogu demantovao ovakve informacije, pozivajući se na sigurnosne agencije naše zemlje, iz kojih su za ovaj portal kazali kako nemaju informacije o spremanju navodnih sukoba i incidenata u našoj zemlji.

Upravo se čita:  Neobičan let aviona na nebu iznad BiH izazvao brojne reakcije: "Kao kad majstori kad postavljaju podno grijanje"

Iz sigurnosnih agencija su, dalje, naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas