Srijeda, 22 svibnja, 2024

Oglasili se iz MUP-a ZDK nakon zločina koji je šokirao BiH: Napadač Aidu usmrtio pucnjem iz lovačke puške dok je radila u pekari

Preporučeno

Prema navodima Crne-hronike, Mersud Halilčević je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje.

MUP ZDK oglasio se o zločinu koji se dogodio u Zavidovićima, a u kojem je napadač ubio žensku osobu te izvršio samoubistvo. Utvrđeno je da je ovo teško krivično djelo počinio lovačkom puškom.

Podsjetimo, policiji je jučer oko 21.15 sati prijavljeno da je u pekari koja se nalazi u ulici Zlatnih ljiljana došlo do pucnjave. Policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca.

Upravo se čita:  Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: "Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni"

Utvrđeno je da je riječ D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

Foto: Crna-hronika

“Nadalje, kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je lice H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života. Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela”, navode iz MUP-a ZDK.

Upravo se čita:  FTV podnio krivičnu prijavu protiv Uprave BHRT-a

Prema navodima Crne hronike, Mersud Halilčević je bio kuhar u jednom zavidovićkom restoranu. Bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu, posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece iz prijašnje veze. Aida Dendić je radila u pekari i također je imala dvoje djece. Nije poznato šta je motiv ovog zločina femicida.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas